Verandertrajecten

Workshops verzuim voor medewerkers van Sint Anna

Workshops verzuim voor medewerkers van Sint Anna

Sint Anna in Heel telt ongeveer 400 medewerkers en is één van de drie locaties voor verstandelijk gehandicaptenzorg (VG) van Koraal in Limburg.

De zorg die wij verlenen is nogal intensief en vraagt veel van onze medewerkers. Het is dan ook van groot belang dat wij goed voor onze medewerkers zorgen en zodoende ook het verzuim laag kunnen houden.

Naar aanleiding hiervan hebben wij in 2018 alle teamleiders en medewerkers een workshop / voorlichtingsbijeenkomst verzuim aangeboden. Gezien de goede ervaringen vanuit eerdere trajecten binnen Koraal hebben wij hiervoor Buro Veranders gevraagd.

Het was gedurende het gehele traject zeer prettig samenwerken met Suzanne van Maasakker. Vooraf hebben we samen kunnen overleggen wat onze behoeften en vragen waren. Aan de hand daarvan heeft Suzanne een plan gemaakt. Suzanne denkt mee en doet mee!! Zij weet mensen te prikkelen en te bereiken maar vooral “mee te nemen“ in de goede zin van het woord. Zij spreekt niet alleen onze taal, maar zegt wat ze doet en doet ook nog wat ze zegt!

Kortom een verrijkende workshop / voorlichtingsbijeenkomst die voor de meesten van onze medewerkers een eye –opener was tav het verzuim. Het heeft in ieder geval bijgedragen om het gedrag van medewerkers te veranderen en te komen tot andere keuzes dan door je bijvoorbeeld direct ziek te melden.

Mede door alle bovenstaande zaken hebben we besloten om voor 2019-2020 ook weer met Bureau Veranders te gaan samenwerken voor wat betreft workshops / voorlichtingsbijeenkomsten aangaande verzuim voor onze medewerkers.

Marion Couvreur
Re-integratie coördinator St. Anna

Facebooktwitterlinkedin

Nieuwe RI&E branche apotheken

Hiep Hiep Hoe-RI&E!

Vanaf 4 juni 2018 is de nieuwe RI&E van de SBA beschikbaar voor de branche openbare apotheken!  Hier heb ik samen met de SBA, KVGM, KNMP en DH-PRO de afgelopen maanden hard aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn!

De RI&E Apotheken is geheel vernieuwd tot een gebruiksvriendelijk instrument met veel handige extra’s:

  • In een dashboard zie je in één oogopslag hoe je er RI&E-technisch voorstaat.
  • Met de superhandige kopieerfunctie kun je de RI&E eenvoudig voor meerdere vestigingen tegelijk invullen.
  • De RI&E is op maat gemaakt voor de openbare apotheek: dus geen onnodige vragen.
  • Geconstateerde knelpunten komen automatisch in je plan van aanpak en kun je zelf bewerken en aanpassen.
  • Oplossingen en adviezen zijn direct bij de hand via linkjes naar handige (voorbeeld-) protocollen en belangrijke informatiebronnen.
  • Automatische reminders helpen je de openstaande actiepunten op de agenda te houden. Je kunt ze zelf instellen.
  • Wil je de RI&E bespreken met je team of de auditor, dan kun je met één druk op de knop een actueel overzicht printen.
 • Erkend door het Steunpunt RI&E. Tot 25 medewerkers kun je de RI&E daarom zelf uitvoeren en is het voorleggen aan een arbodeskundige niet nodig.

De RI&E is te vinden op www.rie-apotheken.nl (alleen beschikbaar voor apotheken)

Facebooktwitterlinkedin

Verzuimtraining Op de Bies

In de periode 2016/2017 heb ik voor de leidinggevenden en het management van Op de Bies een verzuimtraining mogen verzorgen. Ruim een half jaar na de training was het verzuim binnen de organisatie reeds met 1% gedaald!

 Facebooktwitterlinkedin

Ontwikkeling werkdrukonderzoek

Buro-Veranders-logo-sbaIn 2012 heeft Buro Veranders samen met de Onderzoek- en Innovatiegroep het werkdrukonderzoek (WDO) ontwikkeld voor de apotheekbranche. Het instrument wordt inmiddels op grote schaal gebruikt en is ook voor andere branches en organisaties beschikbaar! Wil je meer weten over het WDO? Neem gerust contact op!

Bekijk hier het promofilmpje van de SBA: https://youtu.be/U9IqkATAhWgFacebooktwitterlinkedin

Coachingstraject voorkomt uitval

José dreigde overspannen te raken. Ze had allerlei klachten en zag het niet meer zitten op haar werk. Lees hier hoe ze door een coachingstraject haar werkplezier weer terugkreeg!

SBA_MAGAZINE_juni 2012 artikel coachingstrajectFacebooktwitterlinkedin

Huis voor de kunsten Limburg

logo_huisvoordekunsten“In het kader van de regeling ‘Ondersteuning besturen’ uit de Motie Limburgse Volkscultuur organiseerde het Huis voor de Kunsten Limburg van 2013 tot en met 2016 een reeks workshops om verenigingsbesturen te ondersteunen bij hun bestuurlijke activiteiten. De workshops werden georganiseerd voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verenigde Nederlandse Korenorganisaties – afdeling Limburg (VNK-L). De workshops werden gegeven door ervaren trainers die affiniteit hebben met het verenigingsleven.

Buro Veranders verzorgde 15 workshops ‘Creatief jeugd leden werven’ voor in totaal circa 320 deelnemers. De workshop werd gemiddeld beoordeeld met een rapportcijfer 8.” Daarnaast begeleide Buro Veranders 6 werkbijeenkomsten ‘Doorpakken’ en de inspiratiebijeenkomst ‘Jeugd en leden werven’.

Lees hier meer over de workshop in het artikel van KlankwijzerFacebooktwitterlinkedin

WP-Haton

Buro-Veranders-logo-WPHatton“In de samenwerking met mw. Van Maasakker spreekt mij met name haar nauwe betrokkenheid bij de opdracht aan. Zij handelt op een zodanige manier alsof het haar eigen bedrijf betreft. Dat maakt het zeer bijzonder. Zij belicht zaken op een zodanige specifieke manier dat oplossingen bijna als vanzelf naar boven komen. Zij geeft handvatten om op verder te bouwen en geeft een geheel nieuwe kijk op zaken!”
Aggie van Baal, Manager P&O WP-Haton

Trespa International

Buro-Veranders-logo-Trespa“Mw. Van Maasakker is zeer deskundig in het doen van onderzoek op het gebied van werkbeleving, werksfeer en gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Ook de daarbij behorende rapportages zijn zowel kwalitatief en kwantitatief van hoog niveau. Ze is flexibel, zorgvuldig, kritisch en professioneel. Ik beveel haar diensten van harte aan bij andere bedrijven!”
Math Coppen, P&O-manager Trespa International

Professionaliseringstraject gastouders

Buro-Veranders-logo-Edumark“In 2010 heeft Edumark samen met Buro Veranders voor een groot gastouderbureau in Limburg een project uitgevoerd waarbij in een zeer korte tijd mensen werden geworven, getraind en we in een zeer strakke planning werkzaamheden uit moesten voeren. Daarbij werd een hoge mate van betrokkenheid en flexibilieteit van Buro Veranders gevraagd. De samenwerking heb ik als prettig, constructief, meedenkend en verantwoordelijkheid nemend ervaren. Met name de sociale en communicatieve vaardigheden en de vaardigheid om overzicht te houden in een complexe omgeving heb ik bijzonder gewaardeerd.”
Nico van der Rijt, projectmanager en directeur Edumark.