Workshops verzuim voor medewerkers van Sint Anna

Sint Anna in Heel telt ongeveer 400 medewerkers en is één van de drie locaties voor verstandelijk gehandicaptenzorg (VG) van Koraal in Limburg.

De zorg die wij verlenen is nogal intensief en vraagt veel van onze medewerkers. Het is dan ook van groot belang dat wij goed voor onze medewerkers zorgen en zodoende ook het verzuim laag kunnen houden.

Naar aanleiding hiervan hebben wij in 2018 alle teamleiders en medewerkers een workshop / voorlichtingsbijeenkomst verzuim aangeboden. Gezien de goede ervaringen vanuit eerdere trajecten binnen Koraal hebben wij hiervoor Buro Veranders gevraagd.

Het was gedurende het gehele traject zeer prettig samenwerken met Suzanne van Maasakker. Vooraf hebben we samen kunnen overleggen wat onze behoeften en vragen waren. Aan de hand daarvan heeft Suzanne een plan gemaakt. Suzanne denkt mee en doet mee!! Zij weet mensen te prikkelen en te bereiken maar vooral “mee te nemen“ in de goede zin van het woord. Zij spreekt niet alleen onze taal, maar zegt wat ze doet en doet ook nog wat ze zegt!

Kortom een verrijkende workshop / voorlichtingsbijeenkomst die voor de meesten van onze medewerkers een eye –opener was tav het verzuim. Het heeft in ieder geval bijgedragen om het gedrag van medewerkers te veranderen en te komen tot andere keuzes dan door je bijvoorbeeld direct ziek te melden.

Mede door alle bovenstaande zaken hebben we besloten om voor 2019-2020 ook weer met Bureau Veranders te gaan samenwerken voor wat betreft workshops / voorlichtingsbijeenkomsten aangaande verzuim voor onze medewerkers.

Marion Couvreur
Re-integratie coördinator St. Anna

Facebooktwitterlinkedin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *