Inspiratie

Met ‘a la Rutte’ Leiderschap lastige medewerkers het hoofd bieden, hoe doe je dat?

Soms kom je als leidinggevende voor situaties te staan waar je even geen raad mee weet. Zoals die keer dat een medewerker je op een onverwacht moment belt en je even vertelt dat ze het niet eens is met het opbouwschema van haar zieke collega. Zij zou het heel anders aanpakken. Ze overdondert je meteen met allerlei argumenten die haar betoog staven. Er is geen speld tussen te krijgen. Ze dendert maar door en nog maar half luisterend naar deze spraakwaterval vraag je je af hoe je hier nu het beste op kunt reageren. Wat wil ze nu eigenlijk van je? Leest ze me nou de les? Waarom gaat ze op mijn stoel zitten? En hoezo heeft zij daar moeite mee? Je hebt van betreffende medewerker geen signalen gehad dat ze het er niet mee eens is! En hallo, je hebt hier nu helemaal geen tijd voor! Help! Hoe kun je hier nu het beste op reageren?


lees verderFacebooktwitterlinkedin

10 jaar Buro Veranders!

10 jaar geleden heb ik de stap gezet om te starten als zelfstandig ondernemer. Ik was toen 32 jaar en net moeder geworden van een prachtige dochter. Het schrijven van mijn ondernemingsplan heeft bijna net zolang geduurd als de zwangerschap. En ja, de stap durven zetten naar zelfstandig ondernemer, is misschien wel een bevalling op zich.  Ongeveer de helft van alle starterts overleeft immers de eerste vijf jaar niet. Dus ik geloof dat ik mag stellen dat ik tot de 50% van de ‘fittest of the survival’ hoor! En eerlijk gezegd ben ik daar best trots op.
lees verderFacebooktwitterlinkedin

Ben jij veranderproof?

Ben jij veranderproof?

We staan aan de vooravond van de 4e industriële revolutie. Kunstmatige intelligentie en machine learning, robotica, nanotechnologie, 3D printen, genetica en biotechnologie zorgen voor grote en snelle veranderingen in het traditionele businessmodel van organisaties. Dit leidt weer tot veranderingen in functies, taken en vaardigheden van medewerkers, maar ook tot verschuivingen in paradigma’s en sociale stelsels. Iedereen wordt hiermee geconfronteerd, privé of op je werk. Grote veranderingen vragen dus om meer flexibiliteit en veerkracht van medewerkers om hierop in te kunnen spelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zelf en je medewerkers het tempo nog volhouden en aangehaakt blijven…liefst tot aan de eindstreep?
lees meerFacebooktwitterlinkedin

teamwork

Teamwork!

An anthropologist proposed a game to the kids in an African tribe. He put a basket full of fruit near a tree and told the kids that who ever got there first won the sweet fruits. When he told them to run they all took each others hands and ran together, then sat together enjoying their treats. When he asked them why they had run like that as one could have had all the fruits for himself they said: ‘UBUNTU, how can one of us be happy if all the other ones are sad?’Facebooktwitterlinkedin

GENIET!

Resultaten bereiken in het leven is prachtig! ….maar vergeet niet te genieten tijdens de reis ernaar toe. Dit filmpje illustreert deze boodschap op een prachtige manier.

Facebooktwitterlinkedin